2012. január 21., szombat

KOLBÁSZOS SPAGETTI

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • 250 g kolbász
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • 1,5 dl víz (vörösborral még jobb)
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 300 g spagetti
  • reszelt sajt
  • ketshup
A hagymákat apró kockákra vágom, és kevés hevített olajon megpirítom, és erre dobom a kolbászkarikákat. Sütöm tovább, majd felengedem a sűrített paradicsommal és a vízzel. Sózom, borsozom, és lassú tűzön besűrűsödésig főzöm. Ha friss a zöldfűszerem, a vége felé adom csak hozzá, ha szárított, abból elég az egy púpozott kiskanálnyi is, és azt már az elején adom hozzá. Nagyon gyors, mert ennyi idő alatt meg is tudom főzni a tésztát, és már lehet is tálalni. Parmezánsajttal is meg lehet szórni, bár nekünk általában csak trappistára vagy edamira futja. Mehet még bele olíva bogyó is, ha bolondítani akarjuk:)
Ketshup ezen  az ételen olyan, mint hab a tortán:)
Ma a gyerekek óvodai jelét, a kezdőbetűt, páromnak pedig szivet rajzoltam:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése