- 25 g élesztő
- pici cukor
- 500 g liszt
- 1 evőkanál só
- 150 g margarin
- 1 egész tojás + 1 a kenéshez
- 2 dl tejföl
- 250-300 g főtt, áttört burgonya
- szóráshoz: magvak vagy reszelt sajt
Hagyom még egy negyed órát kelni a tepsin is.
Ennyi idő elég is,hogy felmelegedjen a sütő, amit 180 fokra állítok. Mondanám az időt, hogy meddig sütöttem, ha néztem volna az időt....:S A szezámmagos és lenmagos verzióim picit hókábbak lettek, a tökmagos és napraforgómagosak pedig túlsültek:D
Na, majd legközelebb talán eltalálom az arany középutat!:) Íze nagyon finom, állaga puha, szivacsos szerkezetű!:)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése